Her nogle eksempler på mit arbejde:
Dansk Metal
Casekatalog om grøn omstilling
Karnov Group
Rapport: Fremtidens jurister
Computerworld
Fra kryptisk forskning til millionforretning
Historien om tre forskere på Matematisk Institut på Aarhus Universitet, der startede virksomheden Cryptomathic.
Virksomhedernes nye bindemiddel
Samarbejdssoftware hitter i virksomhederne. Udviklingen lægger sig i kølvandet på de nye kommunikationsformer, som Web 2.0-teknologierne tilbyder.
Vestas vinder på egenudvikling
Den strategiske baggrund for, at Vestas har en meget stor udviklingsafdeling og satser benhårdt på at differentiere sig i markedet gennem egenudviklet software.
Kaffe as a Service
Interview med Preben Mejer, direktør for Innovation Lab, om de sidste og de kommende ti års teknologitrends.
Forretning og teknologi skal gå hånd i hånd
Interview med Martin Lundhus, direktør for Business Technology i G4S.
Prosabladet
Broget mobilmarked udfordrer udviklerne
Der er kamp om at blive den dominerende platform for mobile enheder. Hvad betyder det for udviklerne at skulle navigere i junglen af platforme og forskellige typer hardware?
Dansker gør webprogrammører glade
Interview med danskeren David Heinemeier Hansson, der har udviklet Ruby on Rails — et populært open source framework til webudvikling, der bliver brugt af udviklere over hele verden.
Hurtigt op i skyen
Nyuddannet datalog og passioneret kitesufer Jakob Aarøe Dam har lavet en mashup, der viser, hvor vindforholdene er gunstige for kitesurfing. Google App Engine gjorde vejen fra idéen til skyen kort.
Hvad har it-afdelingerne gang i?
En lille turné til tre it-afdelinger for at høre, hvad de har gang i, og hvad 2016 vil bringe. Outsourcing af de traditionelle driftsopgaver og mere fokus på forretning og domænespecifik support er nogle af hovedtendenserne.
GOTO 2016
Flere artikler fra udviklerkonference i København (s. 20-27)
Vores kulturarv bliver digital
Stort tema om digital bevaring og digitalisering på Statsbiblioteket (s. 16-25)
Tema om test
I den agile verden er test blevet en integreret del af udviklingsprocessen, og udviklingshusene tænker nu test ind på strategisk niveau.
Tema om Machine Learning
Med enorme mængder data og computerkraft i ryggen er machine learning lige nu landet på toppen af hype-cyklussen. Der fremkommer stadig flere anvendelser, som kan få direkte betydning for os alle.
Kit Magasinet
Flere standarder ingen hindring for solide løsninger
Hvad angår netværk og enheder til løsninger inden for IoT (Internet of Things) og Smart City, er markedet endnu ikke konsolideret på nogle få altdominerende standarder, som vi kender det fra internetprotokoller og operativsystemer. På det europæiske marked er der dog ved at tegne sig et klart billede inden for netværksprotokoller til den trådløse kommunikation mellem enhederne i den fysiske verden og backend.
Vejle måler CO2 – lokalt og præcist
”Stop guessing. Start measuring”. Det er mantraet for et stort Carbon Track and Trace-projekt, som Vejle deltager i som testby. Hovedmålet er at kunne foretage præcise, lokale målinger af CO2-udslip.
Unødvendige databehandleraftaler koster dyrt i kommunerne
Mange kommuner har indgået databehandleraftaler med leverandører og dermed pådraget sig forpligtelser som dataansvarlige, uden at det har været nødvendigt. Kommunikationen om emnet er svært – både internt i kommunen og over for leverandørerne.
Revision af licenser koster kassen i kommunerne
Selvom kommunerne har orden i licenserne, kan det blive en dyr fornøjelse at komme igennem en besværlig og langvarig licensrevision.
Markedet for læringsplatforme er snævret ind
Feltet af leverandører inden for læringsplatforme var i forvejen smalt, og med KMD’s opkøb af UVdata og udfasning af KMD Educa blev feltet reduceret til to dominerende leverandører og en håndfuld mindre.
DATALOG-magasinet
Der er it i alting
Pervasive computing, eller it-i-alting, er et af kerneområder på Datalogisk Institut på Aarhus Universitet. Hvor skjult og automatiseret skal teknologien være, og er det overhovedet muligt at indfange det enkelte menneskes intentioner og behov i en bagvedliggende systemlogik? Det er bare nogle af de spørgsmål, man beskæftiger sig med på instituttet.
Klik på linket her DATALOG, hvis du vil læse de øvrige artikler i magasinet.